Žiri 2024

Paola Gosalvez je bolivijska producentica i redateljica. Završila je EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) program i radi u filmskoj industriji već više od 25 godina. Godine 2003. osnovala je Pucara Films kako bi mogla producirati originalni i provokativni sadržaj. Godine 2022. širi poslovanje u Zagreb, glavni grad Hrvatske, gradeći mostove među kulturama preko nezavisne kinematografije. Njezini projekti nastali su međunarodnom suradnjom te su, osim što su prikazani na raznim međunarodnim festivalima, distribuirani u raznim zemljama svijeta. Više o njenim projektima: https://pucarafilms.com/en/about-us/

Ejla Kovačević nezavisna je filmska kritičarka, kustosica i istraživačica u polju eksperimentalnog filma. Stalna je suradnica i kustosica na Festivalu eksperimentalnog filma i videa 25 FPS gdje je pokrenula simpozij Analogni film u digitalnom dobu posvećen teoriji i praksi suvremenog analognog filma. 2020. godine pridružuje se kustoskom timu Festivala analognog filma Kinoskop u Beogradu i  /’fu:bar/ Glitch Art Festivala u Zagrebu. Od 2011. članica je filmskog laboratorija Klubvizija u sklopu kojeg organizira brojne projekcije, radionice i predavanja o eksperimentalnom i fotokemijskom filmu. Magistrirala je francuski jezik pri Sveučilištu Sorbonne Nouvelle u Parizu i komparativnu književnost pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Tom Waibel je filozof i prevoditelj na sjecištu između političke teorije i umjetničke prakse, kustos knjižnice Amos Vogel u Austrijskom filmskom muzeju, predavač na Sveučilištu u Beču i Kunsthochschule Halle te autor brojnih publikacija, između ostalog: Maske otpora, Duhovnost i politika, Beč 2022. ili najupornija od sviju sila. Nekrokapitalizam i biopolitika, u: Critical Peace Research, Beč 2024.