Closing the Loop

Kino Europa / nedjelja / 20. svibnja / 19.30

(Rin Ehlers Sheldon & Graham Sheldon, SAD, 2018., 93’)

– – –

Razgovor

Wayne Visser

Moderira: Mislav Omazić

Closing The Loop je dokumentarni film o kružnom gospodarstvu kojeg predstavlja prof. dr. Wayne Visser (predsjednik Katedre za održivu transformaciju, profesor Integrirane vrijednosti u Antwerp školi za menadžment) u suradnji s redateljem i dobitnikom Emmy nagrade Graham Ehlersom. Film pokriva tri kontinenta te sadrži komentare svjetskih stručnjaka među kojima su i John Elkington, Michael Braungart, direktori korporativne održivosti iz tvrtki Marks & Spencer i The Body Shop te centri izvrsnosti poput Svjetskog gospodarskog foruma i Sveučilišta Cambridge. Detaljno su prikazani brojni inovativni primjeri kružnog gospodarstva, uključujući i one iz kompanija Barloworld/Caterpillar (Južna Afrika), Biogen (Ujedinjeno Kraljevstvo), Dutch aWEARness (Nizozemska), Interface (Nizozemska i Njemačka), Novamont (Italija), Quito City (Ekvador) te REDISA (Južna Afrika).

Wayne Visser

Prof. Dr. Wayne Visser je profesor Integrirane vrijednosti i održive transformacije na Fakultetu za menadžment Sveučilišta u Antwerpenu (Belgija) te profesor Sveučilišta u Cambridgeu na Institutu za vodstvo za održivi razvoj. Kao strateški analitičar, konzultant za pitanja održivosti, stručnjak za društveno odgovorno poslovanje i profesionalni govornik boravio je u preko 74 zemalja u zadnjih 25 godina, gdje je održao više od 300 predavanja i savjetovao više od 150 klijenata.

Dr. Visser je autor više od 26 knjiga i 300 drugih publikacija, kao što su Svjetski vodič za održiva poduzeća, različite encikopedije društvene odgovornosti poduzeća i slično. Prepoznat je kao jedan od vodećih svjetskih lidera, ‘top 70’ sustainerati, top 100 utjecajnih osoba na Twitteru u CSR-u i održivom poslovanju, top 100 lidera za mišljenje u poslovanju s povjerenjem i vodećih 100 lidera globalne održivosti.