Žiri

Nagrade Wild Dreamer za najbolji igrani i dokumentarni film dodijelit će tročlani žiri u sastavu Tina Leisch (filmska redateljica, novinarka i politička aktivistkinja / Austrija), Sonja Leboš (kulturna antropologinja / Hrvatska) i Marko Stojiljković (filmski kritičar, Srbija / Slovenija).

Sonja Leboš je kandidatkinja za naslov doktora znanosti na Sveučilištu u Zadru (radni naslov: Grad na filmu, film u gradu), etnologinja i kult.antropologinja te hispanistica (FF u Zagrebu), ekspert za kulturni turizam (Sveučilište u Bolonji) i likovni pedagog (Freie Hochschule Stuttgart), studirala je i scenografiju i arhitekturu u Pragu i Zagrebu. Njene aktivnosti kreću se u području kulturalnih i urbanih studija, obrazovanja i produkcije u kulturi i umjetnosti, vizualne i urbane antropologije te analize diskursa, a djelovanje u području javnog kulturnog rada na međama narativnog urbanizma, dizajna, umjetnosti i urbanizma, studija performativnosti svakidašnjice, filma i novih medija.

Tina Leisch je tekstualna, filmska i kazališna radnica te politička aktivistkinja bazirana u Beču. Bavi se snimanjem političkih dokumentaraca i eksperimentalnim kazalištem. Neki od njezinih dokumentaraca su Gangster Girls, Dagegen muss ich etwas tun, Roque Dalton, Let’s Shoot The Night, Only The Dead Return Home (korežija Ali Can) i Dance and Get Him. Razvila je predstavu Irrgelichter im Spiegelgrund s pacijentima psihijatrijske bolnice Steinhof. Zajedno s Bernhardom Dechantom i 40 međunarodnih umjetnika uprizorila je Traiskirchen. Das Musical ironičnu rekapitulaciju izbjegličkog pokreta. Suosnivačica je nekoliko političkih organizacija (www.klappeauf.atwww.schweigendemehrheit.atwww.kinoki.atwww.persman.at).

Marko Stojiljković je slobodni filmski kritičar čiji su tekstovi objavljivani u pisanim, elektronskim i web-medijima u zemljama regije, kao i u međunarodnim medijima kao što su Cineuropa i Asian Movie Pulse. Suradnik HRT-a u radio-emisiji Filmoskop. Stalni filmski kritičar portala Lupiga i XXZ Magazin. Filmski kritičar podlistka Objektiv dnevnog podgoričkog dnevnog lista Pobjeda. Suradnik revija Dialogi i Ekran u Sloveniji. Su-osnivač i stalni filmski kritičar međunarodne web-platforme Ubiquarian specijalizirane za dokumentarne i kratkometražne filmove.