2023.

Nagrade Wild Dreamer “Dragan Rubeša” za najbolji igrani i dokumentarni film dodijelit će tročlani žiri u sastavu Nina de Vroome (redateljica i spisateljica / Nizozemska), Peter Grabher (povjesničar, filmolog i profesor / Austrija) i Nino Kovačić (filmski kritičar i kulturni radnik / Hrvatska).

Peter Grabher je povjesničar, filmolog i profesor koji živi i radi u Beču. Bio je na studijskom posjetu kao pensionnaire étranger pri École normale supérieure u Parizu. Završio doktorat pri Sveučilištu u Beču. Područja istraživanja: srednjovjekovna filozofija, estetika filmskog eseja, palestinsko-izraelski odnosi na filmu i u medijima, ljevičarski film u Prvoj Austrijskoj Republici i Sovjetskom Savezu. Suosnivač bečke filmske grupacije KINOKI (www.kinoki.at).

Nino Kovačić je filmski kritičar i kulturni radnik s dugogodišnjim iskustvom u filmskim, kazališnim i medijskim projektima. Kao programski i producentski suradnik filmskih festivala surađivao je u selekcijama filmova i koordinacijama programa te produkciji događanja na Animafestu, ZagrebDoxu, Zagreb Film Festivalu, 25fps-u, DHF-u i drugima u Hrvatskoj, te festivalima Kaboom, Cinekid i IRFF u Nizozemskoj. Filmsku kritiku i članke piše za relevantne filmske i kulturne medije, objavljujući u stručnoj periodici i na Trećem programu Hrvatskog radija. Kao filmski edukator, organizirao je i mentorirao brojne radionice filmske analize za djecu i mlade, studente i starije generacije.

Nina de Vroome je filmska redateljica, nastavnica i spisateljica. Studirala je film pri KASK / Akademiji umjetnosti u Gentu, diplomirala filmom Valovi (Golven, 2013.). Njezina filmografija uključuje filmove Morska promjena (Een idee van de zee, 2016.) i Pseća sreća (A Dog’s Luck, 2018.). Urednica i kritičarka za belgijski filmski časopis Sabzian. Uključena je u razne projekte u obrazovanju kao nastavnica. Izrađuje kolaže i surađuje na projektima u oblikovanju zvuka i montaži.