Kumunističke i radničke partije / 4. Internacionala

Nove strategije i nova agenda Ljevice

Kino Europa / utorak / 15. svibnja / 19.00

Sudjeluju: Ian Parker (Socialist Resistance), Catherine Samary (Revolutionary Communist League), Walter Baier (Communist Party of Austria/Transform!Europe), Alex Merlo (Anticapitalistas), Eulàlia Reguant (CUP, katalonski parlament), David Condliffe (sindikat Unite, Velika Britanija)

Moderira: George Souvlis

Nema nikakve sumnje da je kapitalistički sustav u Europi i SAD-u 2008. godine doživio težak šok od kojega se još uvijek oporavlja. Sugestivne indikacije ove „permanentne krize“ nalazimo u raznim drakonskim mjerama štednje i rezovima koje ekonomske elite implementiraju u odgovoru na ova događanja, potičući pritom raspad EU-a, urušavanje demokratskih institucija, siromašenje radnika/ica te izbijanje pokreta i stranaka ekstremne desnice na političku scenu diljem europskog kontinenta.

U ovom panelu detaljno razmatramo nove izazove političkih akcija i oblika organiziranja, koji proizlaze iz nastanka novih društvenih aktera. Sudionici/ce analizirat će relevantne primjere iz različitih država i prezentirati strateške opcije koje su nam danas na raspolaganju kako u teoriji, tako i u praksi.