Ponedjeljak na 16. SFF-u

Ponedjeljak na 16. Subversive Film Festivalu donosi tri naslova igrane i dokumentarne konkurencije u kinu Tuškanac, s projekcijama od 17 sati uz ekvadorski film Plaža Enchaquirados, nastavljaju se u 19 sati uz novi film Trokatnica korejske redateljske zvijezde Hong Sang-soo-a, te završava u 21 sat uz film Suho tlo u plamenu redateljskog dvojca Joane Pimenta i Adirley Queirós.

Prvi festivalski dan nastavlja se u Dokukinu KIC uz popratni program i početak Retrospektive Sve što ste htjeli znati o Crnom filmu (ali vas je bilo strah pitati) i film Simbiopsihotaksiplazma: Prva klapa, jedinstveni hibrid fikcije i dokumentarca redatelja Williama Greavesa i uz uvod selektora. Nakon projekcije slijedi razgovor u kojem će sudjelovati Greg de Cuir, Dina Pokrajac i Marija Ćaćić te kratko predstavljanje Up&/Underground dossiera Crne pantere, crna moć i crne politike. U 21:30 sati u Dokukinu KIC slijedi još jedan naslov iz Retrospektive Crnog filma, Nasljeđe u kojem redatelj Ephraim Asili spaja radikalne crne tradicije s predivnom posvetom filmu Jean-Luca Godarda Kineskinja.

***

Natjecateljski i popratni program 16. Subversive Film Festivala održava se od 14. do 21. svibnja u kinu Tuškanac, Dokukinu KIC i MSU-u Zagreb te donosi okruglih pedeset filmskih naslova. SFF ponovno okuplja autore koji kritički promišljaju svijet i opiru se tržišnoj logici i pasivnoj konzumaciji slika, a filmovi natječu za nagrade Wild Dreamer „Dragan Rubeša“ u igranoj i dokumentarnoj konkurenciji.

Raspored projekcija 16. SFF-a