Drugo izdanje projekta Kulturna infrastruktura zajednice

U nastavku projekta Kulturna infrastruktura zajednice, u organizaciji Subversive Festivala i Kulturno informativnog centra, pozivamo vas na panel raspravu koja će se održati u četvrtak  23. veljače u 19 h u KIC-u (Preradovićeva 5, Zagreb) pod naslovom Gradski kulturni centri: Prema integraciji s nezavisnom scenom? U fokusu panela bit će analiza organizacijskih kapaciteta gradskih kulturnih centara,  njihove uloge u povezivanju kulturnog i umjetničkog života u četvrtima u kojima djeluju, s ciljem da u raspravi pokažemo nekoliko različitih perspektiva na strukturu i dinamiku kvartovskog organiziranja kulturne proizvodnje.

Sudionici_e:

Morana Foretić – kazališna redateljica i pedagoginja, viša stručna suradnica u Centru kulture na Peščenici – KNAP

Josip Forjan – ravnatelj Kulturnog centra Travno

Maja Jurić Ivoš – ravnateljica Centra za kulturu i film Augusta Cesarca

Ana Kutleša – kustosica i članica kolektiva BLOK

Antonija Letinić – suradnica za razvojne projekte u Zakladi Kultura Nova i članica Upravnog vijeća Centra za kulturu i informacije Maksimir

 

Moderator:

Leonardo Kovačević

Uoči panela u srijedu, 22. siječnja u 19 h u Dokukinu KIC održat će se projekcija utjecajnog dokumentarca Urbanized (Gary Hustwit, 2011) o urbanom dizajnu i planiranju koji sagledava razne probleme i strategije u pozadini oblikovanja i upravljanja javnim prostorima. Uz razgovor s arhitektima, urbanistima, umjetnicima, aktivistima, političarima i stručnjacima posjećujemo gradove u Njemačkoj, SAD-u, Brazilu, Indiji, Kolumbiji, Kini i Južnoafričkoj Republici i saznajemo koje konkretne mjere neki od njih poduzimaju kako bi urbanu estetiku i identitet uskladili sa zahtjevima društvene jednakosti, očuvanja okoliša, socijalne inkluzije i ekonomske isplativosti. Film prikazujemo s engleskim titlovima.

Ulaz na panel i projekciju je besplatan.

Kulturna infrastruktura zajednice program je panel rasprava i kulturno-umjetničkih događanja koji preispituje trenutačno stanje, uvjete i kapacitete kulturne i umjetničke proizvodnje u gradu Zagrebu, s ciljem stvaranja pretpostavki za nove modele te proizvodnje, one koje bi povezivale različite tipove publike te nadilazila socijalne i teritorijalne fragmentacije.

Program je financiran u sklopu posebnog javnog poziva Kultura i umjetnost u zajednici koji je raspisao Grad Zagreb.